2007-08-21

Hösten

Nu är RUB07 inne på sin andra och sista termin, sedan är det dags att kasta sig ut i verkligheten och börja arbeta för brödfödan. Så vad är det då vi ska syssla med under hösten? Block 4, som heter "brandingenjör i organisationen", handlar mycket om stabsarbete och förändringsarbete i organisationer.

Nu trappar vi också upp det operativa och börjar övas i vår kommande roll som vakthavande brandingenjör eller motsvarande. Så nu börjar de spännande delarna... Mer ledningsspel och övningar med fler styrkor och fler saker att ta hänsyn till, som stab, media med mera. Nu sätts verkligen samordningsförmågan på prov!

Vecka 40-42 har vi operativ praktik och därefter börjar block 5, det sista blocket. Tiden kommer att gå fort till praktiken och ännu fortare därefter fram till lucia då vi gör vår sista dag på Revinge.

Idag hade vi ledningsspel 3, min klasshalva fick brand i däckfirma som var granne med en firma som tillverkade gödningsmedel och bekämpningsmedel. Fick bra styr på insatsen även om vi inte hann släcka däcken innan övningen avbröts...

Klart, slut.

Inga kommentarer: