2007-02-20

OBBO+SDI

Mycket bokstavskombinationer blir det...

Gårdagen ägnades åt en OBBO-övning i Lund med två släckbilar. Riktigt underhållande hur mycket uppmärksamhet det blir när vi kommer rullande genom Lund! Tämligen intressant övning, fast nog hade vi kunnat skippa det sista objektet och åkt till Revinge för lunch istället? Hm, hm... Eftermiddagen ägnades sedan åt mera ledarskapsteori.

Idag och imorgon pysslar vi med något som heter SDI. Det är en modell som kategoriserar in människor i ett schema där man kan utläsa orsaken till beteendemönster. Typ. Jag blev ett "nav" med liten dragning åt "blå/grönt" om någon är intresserad. På ren svenska betyder det att jag är en sådan som fyller upp luckor i en grupp, det vill säga kan använda egenskaperna hos någon av de tre färgerna (röd, grön eller blå) vid behov. Vet man vilka människor (röda, gröna, nav osv) man jobbar med är det lite enklare att förstå varför en grupp fungerar, eller kanske inte fungerar, som den gör. Vår lärare sa att under de två dagarna som vi jobbar med SDI kommer vi att lära oss saker som vi har nytta av under resten av livet. Jag tvivlar inte en sekund på det!

På torsdag är det innebandyturnering på Revinge. Teoretikerna (RUB) mot praktikerna (SMO) och di andre (lärarna). Vad vi ska äga planen :-)

Förresten så kom min Personliga almanacka igår. Oerhört trevlig sak att äga! Och mycket roligare än de som finns i affärerna!

Klart, slut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
Jätte skoj att träffa dig och H i Fredags! Hoppas ni hade ett trevligt 25- års firande sen.

Anonym sa...

OSHBIP! Tänkte bara att du skulle få en kombination till! :)

Anonym sa...

@Martina: Det blir en del förkortningar, ja! :) Vi drillades i oshbip för några veckor sedan... Sedan har vi ju även SIFO och SIFF oxå ;)
@Jenny: Detsamma! :) Vi hade jättekul, gick på en mongolisk restaurang med buffé. Mums! :)