2007-09-19

Slappa dagar?

Ibland framstår RUB som ett "slappt" år som det går att glida igenom och sedan få kompetens att agera räddningsledare. Och visst, gårdagen spär ju faktiskt på det. På förmiddagen hade vi sjukvård och repetition av L-ABCDE (Livsfarligt läge-Airways, Breathing, Circulation, Disability, Exposure). Efter lunch "sprängde vi tak", eller rättare sagt fick en explosiv uppvisning i användandet av sprängramar (jodå, det var en duktig tryckvåg) och därefter spelade vi innebandy.

Men RUB är egentligen inte så stor skillnad mot LTH. Restiden är längre för vissa och skoldagarna kortare. Den egna studietiden och lärandet enligt PBL förväntas man dock ta stort ansvar för. Så visst är RUB en annan värld än LTH men kraven är nog högre, det är trots allt en själv som ställer de högsta kraven.

Dagens lektion var praktisk mediaträning för radio och TV. Mycket kul och spännande att prova på! Snart får vi ju reportrar i hasorna under insatserna...kanske redan imorgon? Jag åker som VBI direkt på morgonen. Det är en skräckblandad förtjusning må jag säga.

Klart, slut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Skriver lite arbete vi ska skriva under LIAn. Skulle jag kunna ta del av inlägget du skrev om insatsledare, befattningar osv? Och sen källhänvisa ditt namn om jag nu behöver beskriva något som du skrev?
MVH
Brandkvinnan som äntligen kommit igång med arbetet