2007-08-15

RUB är igång

Så återstår bara en termin innan vi är har "körkort" för att vara räddningsledare i Sverige. Terminen inleddes dock med ett studiebesök på andra sidan sundet, närmare bestämt på centrumstationen hos Köbenhavns Brannvesen med K, en svensk brandingenjör som arbetar där, som guide.

Tänk att så mycket kan vara så annorlunda bara några mil bort. I Danmark bedrivs mycket räddningstjänst på entreprenad där Falck är den största aktören. Och Danmark har långt fler deltidsstationer än vad Sverige har. Mycket beror förstås på lagstiftningen, det är egentligen nu nyligt som man har kommit på sättet att dimensionera räddningstjänsten efter riskbilden. Så, likväl som Danmark kan lära sig av Sverige skulle Sverige kunna lära sig av Danmark.

Gårdagen spenderades med "Lilla ledningsövningen", en försmak av vad som komma skall i höst. Situationen var skogsbrand, eller rättare sagt två skogsbränder där vi i RUB hade rollen som vakthavande brandingenjör. Nu börjar vi komma till de riktigt spännande delarna i räddningstjänstbiten!

Jobbsökeriet är igång förresten. För närvarande slipar jag på två ansökningar.

Klart, slut.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag vill med vara på Revinge. Saknar alla roliga övningar =(