2007-10-05

SOS 112, vad är det som har hänt?

Dagen spenderades på SOS i Eskilstuna som betjänar Sörmland (D län) och Gotland (I län) men även Stockholm (AB län) vid behov. Lärde mig väldigt mycket om samband och SOS funktion och ren generellt hur deras arbete fungerar. Satt och diskuterade och medlyssnade med operatör M under förmiddagen och operatör P efter lunch. Det blev en hel del samtal, några väldigt jobbiga med förtvivlade, gråtande människor. Men jag tror att det mesta löste sig i slutändan.

Klasskompisen E har sin praktik i Eskilstuna så vi lunchade ihop och gick sedan till ett ställe där det brann för några dagar sedan, en butik i en galleria. Sprinklern hade tagit branden när hon styrkan kom fram, men hade sprinklern inte funnits där... Då hade det kunnat gå väldigt illa.

Sammantaget en mycket intressant och lärorik dag! Det enda som var synd var att insatsledaren i Nyköping åkte på 2 (!) lägenhetsbränder i Gnesta idag. Och båda kom när jag inte var på SOS och åtminstone kunde ha fått höra utlarmningen. Typiskt. Men det kommer fler tillfällen.

Klart, slut David 3.

(David 3 är basanropet för SOS när Nyköping ropar på radion för den som undrar)

Inga kommentarer: