2007-07-05

It's raining, man!

Regnet öser ner här i Lund. Just nu hade jag inte haft något emot att dra iväg till ett varmt ställe för ett tag. Fast jag är förstås nöjd bara det blir en dag med värme så det går att lägga sig ute och slappa.

Nu under sommaren blir det av förklarliga skäl tunnt med rapporteringar från RUB. Däremot tänker jag försöka ta med lite tankar och funderingar kring brandväsendet i största allmänhet.

Det verkar ljust för att införa självslocknande cigaretter i EU, Räddningsverket är en av aktörerna som driver på kravet. Egentligen är det konstigt att frågan inte har drivits hårdare och framför allt tagits på allvar tidigare. Med självslocknande cigarretter skulle många av de 20-30 personer som dör av sängrökning/motsvarande i Sverige kunna räddas. Jag tvivlar inte ett dugg.

Senaste numret av Sirenen rapporterar även om företaget Q-fogs produkt, en sorts "portabel sprinkler" som arbetar med vattendimma. Förutsatt att det går att påvisa en minskad risk med användandet av den - undrar hur många liv den skulle rädda per år om den placerades hos behövande?

Och kombinationen av självslocknande cigaretter och "portabel sprinkler"? Kan det vara slutet på orsaken till många tragiska dödsbränder?

Klart, slut.

Inga kommentarer: